Mot Ayutthaya och norra Thailand

2014-02-04 @ 08:50:14

Ikväll åker familjen hem och vi har börjat bege oss mot de norra delarna. 'Det riktiga Thailand' som alla säger men vi får se vad vi tycker om det! Vi börjar i Ayutthaya för x antal dagar.
Igår var det val i Bangkok och situationen har inte direkt blivit lugnare. Thailändska turistmyndigheten säger att turismen inte ska påverkas men de vi vet har varit i Bangkok senaste veckan har sagt att vi absolut inte ska dit. Folk överallt och demonstrationer så det går ändå bara att hålla sig på hotellet. På bilder ser man folk springa runt med vapen och gömma sig bakom gatuhörn.

När vi kommit en timme från Hua Hin har polisen spärrat av motorvägen pga demonstrationer längre fram så all trafik, inklusive tunglastade långtradare och lastbilar får svänga in på en liten landsväg, max tio meter bred med båda körfälten. Efter några minuter upptäcker vi att vägen tar slut, helt plötsligt. Vi i vår jeep kan vända efter lite tricks men bakom oss har vi ca 15 långtradare som troligtvis måste backa 400 meter. På rad. Helt sjukt. Vi tappade en timme på det bestyret, men till slut, efter 5 h kom vi fram.

Dock hittade vi inte vårt bokade hotell och vår chaufför Mr.Thai som för övrigt typ är världsbäst sa att han var 'creepy' och sen helt sonika slutade han att svara. Sedan försökte ett annat hotell blåss oss för att vi var vitansikten men till slut, hamnade vi här, efter då 1h omkringkörande i Ayutthaya.

 

 
 
 
 
 
Typ båtar från olika byar som möts upp och bildar en stor båt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0