¡Hola! / Barcelona

2014-05-07 @ 11:07:00
 Målet med vår spanienresa var egentligen att spendera en månad i Nerja, som ligger 45 minuter öster om Malaga men eftersom att flyg till Malaga låg på tredubbla priset än flyg till Barcelona, så bestämde vi oss för att ta några dagar här istället! Vi hade lite halvtaskigt väder i början med alldeles för mycket moln, men vi tog på oss långbrallsen och traskade iväg! (Vi hade även läst att shorts var ett stort nono för tydligen så var det enbart turister som hade shorts på sig i den stora staden och därigenom visste ficktjuvarna vilka som var de lätta offren. Senare upptäckte vi dock att alla, turister som barcelonare, visa sina bara ben!)
 
Vi fick också höra att kriminaliteten i Barcelona var ohyggligt hög och att det nästan var garanterat att vi skulle bli bestulna på något. Dock så säger folk så om nästan alla länder och städer men visst höll man lite extra i väskan. Men jag skakade mest på axlarna och stannade kvar i min naiva bubbla där ingenting ont någonsin kan hända mig. Och hey, har vi varit i Manila känns det inte så farligt att vandra runt i Barcelona!

Här nedan kommer ett hopkok med massa osammanhängande bilder!
 
Bild 1. La Ramblas
Kanske en av Barcelonas populäraste gator som är ca 1200 meter lång. Egentligen är det inte bara en gata utan flera stycken gator som alla heter någonting med endera La Rambla eller Les Rambles
 
Bild 1. Església de Betlem - Rambla dels Estudis church
Den här delen heter La Rambla dels Estudis och den här kyrkan, Església de Betlem, var förut en del av ett universitet som tillhörde Jesuitorden men det enda som nu finns kvar är just den här kyrkan. Delen som den ligger på heter La Rambla dels Estudis och därför kallas kyrkan oftast bara Rambla dels Estudis church.

Okej jag vet aaaaasointressant. Men jag gillar sånt för jag är torr och tråkig. Ok?
 
Bild 3. Banco Español de Crédito, Plaça de Catalunya
Vem gillar inte spanska banker? Nä men den ligger på torget Plaça de Catalunya som är ett utav Barcelona största torg med sina 5 ha och är ända ifrån 1902 (!). Jag valde dock att bara ta med en bild på de rosa blommorna och fontänen istället för på en massa dött område fyllt med turister.
 
Bild 4. Bubbles
Okej vem gillar inte såpbubblor? På samma ställe som ovanstående bild.
 
Bild 5. ?
Jag har faktiskt ingen aning vart jag tog den här bilden men jag tycker att den är ganska mysig. Man bara går och går och till slut har man ingen aning om vart man hamnar någonstans!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0